Чому квасоля викликає гази і навіщо замочувати сочевицю - Health 24
Квасолю, сочевицю та інші бобові потрібно замочувати не лише для того, щоб вони швидше приготувалися. Насправді існують й медичні причини.
Річ у речовинах, які містяться в бобах, пише Health.
Дивіться також П'ять дуже корисних продуктів, які потрібно їсти восени для покращення здоров'я
Любителі готувати знають, що суху квасолю та нут слід замочувати - так вони швидше приготуються. Сухий горох і сочевицю часто не замочують через їхній розмір, але це також варто робити.
Причина зовсім не пов'язана з кулінарією. Справа в тому, що боби містять олігосахариди — тип вуглеводів, які можуть бути важкими для перетравлення.
Вживання олігосахаридів може викликати метеоризм, відчуття здуття, біль у животі, а також призвести до діареї.
Бобові також містять речовини, які називаються антинутрієнтами, і які можуть ускладнювати засвоєння корисних елементів. Ось кілька прикладів таких сполук:
Отже, процес замочування може сприяти кращому засвоєнню бобових, зменшуючи вміст олігосахаридів та антинутрієнтів. Ефективність цього методу залежить від виду бобових та тривалості замочування.
Консервовані продукти не потребують замочування, адже вони вже були піддані кількома етапами обробки.
Здорове і збалансоване харчування – це важливий аспект життя, про який слід піклуватися кожному. Однак, на жаль, отримати достатню кількість вітаміну D лише з їжі чи під сонячними променями виявляється надзвичайно складним. Проте, існує рішення – Вітагама D₃, дієтична добавка, яка зробить ваші дні яскравішими і сповненими енергії!
*Перед вживанням дієтичної добавки варто проконсультуватися з лікарем.