Як правильно зберігати буряк на зимовий період: три дієві народні методи
Буряк є одним із найулюбленіших коренеплодів в Україні. Багато людей займаються його вирощуванням на своїх городах або закуповують його оптом на ринках. Однак не всі знають, як правильно зберігати буряк, щоб він зберіг свої корисні властивості. Про це повідомляє Vestnik.
Занурення в пісок
Звичний спосіб зберігання буряків полягає в закопуванні їх у пісок. Проте важливо пам’ятати, що пісок повинен бути добре висушений під сонячними променями або оброблений у духовці. Буряки розміщують так, щоб вони не торкалися один одного, а верхній шар буряків необхідно покрити приготованим піском, товщина якого має становити щонайменше два сантиметри.
Кухонна сіль можна описати як харчову сіль, яка використовується в приготуванні їжі.
Звичайна кухонна сіль є ефективним присипним матеріалом. Цей метод стає все популярнішим серед городників, адже сіль є доступною, не дорогою і забезпечує надійний захист коренеплодів від гниття. Один з варіантів цього методу - обробка овочів міцним соляним розчином, після чого, просушені та укладені плоди добре зберігаються протягом довгого часу.
Крейда
Використання крейдяного порошку дозволяє зменшити контакт між коренеплодами, що, в свою чергу, допомагає уникнути їх в'янення. Буряки, які піддаються обробці карбонатом кальцію, зберігають свої корисні якості на протязі тривалого періоду.