Як майстерно приготувати лосось в духовці: поради від фахівців.
Запікання дикого лосося у духовці є перевіреним і ефективним методом приготування смачних страв.
Існує безліч методів приготування лосося, однак один з найефективніших варіантів - це використання чавунної сковороди або запікання в духовці. Вибір способу залежить від вподобань кухаря. Цю інформацію надає Simply Recipes.
Так, за словами рибалки Кінсі Браун, яка разом зі своєю сім'єю займається промисловим виловом дикого лосося в Кордові, штат Аляска, його улюблений спосіб приготувати лосося -- це обсмажити його в чавуні на плиті.
"Щоб досягти ідеального результату, я ретельно знімаю всю луску з риби та висушую філе, щоб шкірка отримала неймовірну хрусткість. Мені подобається смакувати шкірку разом із рибою, адже вона багата на аромати і корисні речовини," - ділиться своїми секретами гурманка.
Попри те, що цей метод приготування лосося є її улюбленим, Браун зазначає, що існує безліч інших способів, які також можуть порадувати чудовим смаком:
Приготування дикого лосося в духовці – це перевірений і надійний метод для отримання смачної страви з риби. Я також часто використовую сковороду для приготування філе нерки, нафаршированого спаржею. Спочатку я змащую сковороду олією, потім додаю лимонний сік і запікаю страву при температурі 380°F (близько 193°С за шкалою УНІАН) протягом 30 хвилин.
Застосовуйте піч для приготування їжі.
Комерційна рибалка в третьому поколінні Ханна Хеймбух, яка виловлює дикого лосося Аляски в північній частині Тихого океану, підтверджує, що є багато способів приготування лосося, але один із її улюблених -- це зацукрований копчений лосось.
"Декілька разів на рік ми розморожуємо філе, нарізаємо його та маринуємо в суміші цукру та солі, щоб приготувати його в коптильні. Хоча цей процес досить простий, результати вражають своїм смаком. Димний відтінок підкреслює природну насолоду дикого лосося з Аляски. Цю чудову закуску з солодко-солоним смаком можна вжити відразу або ж заморозити, щоб насолоджуватися нею протягом року", - ділиться думкою експерт.
Вона зазначає, що немає неправильного варіанту приготування лосося. Їй дуже подобається готувати котлети з цієї риби, використовуючи, наприклад, залишки лосося:
"Приготоване на сковороді або запечене в духовці філе лосося слугує відмінним джерелом білка."
Як приготувати замороженого лосося?
Ви можете приготувати смачний лосось, навіть якщо він заморожений, але Браун рекомендує спочатку його розморозити:
"Іноді заморожене філе виявляється навіть якіснішим за свіже, адже воно проходить менше етапів обробки."
Щоб розморозити рибу Браун радить вийняти її з морозилки і поставити її на ніч прото у холодильник, або вдень покласти рибу в миску з прохолодною водою. Експертка рекомендує також змастити заморожену рибу оливковою олією.
В свою чергу, Хеймбух зазначає, що приготування замороженого лосося є навіть більш зручним.
"Приготувати заморожений аляскинський лосось дуже зручно та набагато простіше, ніж ви думаєте, тому що вам навіть не потрібно його розморожувати. І якість риби не постраждає, збережеться та ж ніжна, пластівчаста текстура та насичений смак. Якщо готуєте безпосередньо із замороженого, додайте кілька хвилин до часу приготування та поекспериментуйте з меншим вогнем, щоб забезпечити рівномірне приготування", - радить фахівчиня.
Відома кулінарка Мері Беррі поділилась простим рецептом для холодного вечора. Це курка-фетарда. Вона готується надзвичайно просто і порадує вас ароматною паприкою, нотками меду та гостринкою вустерширського соусу.
Мері вважає, що цей рецепт є чудовим вибором для листопада. Приготування цієї страви не потребує значних зусиль, і вона ідеально підійде для того, щоб нагодувати всю родину.