Як правильно готувати м'ясо: корисні поради та хитрощі | Лайфхаки | FoodOboz
Незалежно від вашої любові до стейків чи інших м'ясних страв, важливо знати кілька хитрощів, які можуть значно підвищити їх смакові якості. Ці поради також впливають на ніжність, текстуру та зовнішній вигляд готового м'яса.
Як зробити м'ясо неймовірно смачним, досліджував Mirror. Після цього ви будете готувати його лише таким способом.
Так, наприклад, перед тим, як почати готувати куряче м'ясо, слід дати йому нагрітись до кімнатної температури. Таким чином, м'ясо під час термообробки буде просмажуватись рівномірно. У холодному м'ясі м'язові волокна все ще будуть напружені, що ускладнить рівномірний розподіл тепла по м'ясу. Це може призвести до того, що м'ясо буде пересмаженим зовні та недопеченим усередині або навіть підгорить.
Проте, м'ясо не повинно залишатися без холодильника більше ніж дві години через високий ризик розмноження небезпечних бактерій. В особливо спекотні дні, коли температура перевищує 30 градусів, цей час скорочується до однієї години.
Є цікавий спосіб приготування бекону, про який мало хто знає. Для досягнення ідеального результату, бекон слід розмістити на холодній сковорідці, а вже потім вмикати нагрів. Оберіть середній рівень вогню, щоб бекон поступово нагрівався і повільно готувався. Коли він почне підрум'янюватися і ставати хрустким, перевертайте шматочки для рівномірного приготування. Зазвичай, цей процес займає близько 15 хвилин.
На OBOZ.UA можна знайти безліч рецептів з м'ясом: