Як визначити, чи котлети готові всередині?
Смажте котлети до тих пір, поки їхня скоринка не набуде золотистого кольору.
Проте чи не виникає іноді сумнів, чи м'ясний фарш достатньо пропечений всередині, чи котлети потребують ще готування на повільному вогні?
ПодробиціПро готовність котлет, які смажаться можна дізнатись кількома способами.
Визначити готовність котлет можна за кольором фаршу на зрізі. Просто розріжте одну з котлет.
Готовий фарш на розрізі матиме сірувато-коричневий відтінок, без будь-яких рожевих включень.
Другий метод - натисніть на котлету і спостерігайте, який колір соку виходить. Якщо сік має рожевий або мутний відтінок, це означає, що котлети ще не досягли готовності.
Третій варіант - дотримуйтесь рецепту. Якщо вказано, що котлети потрібно смажити 10 хвилин, саме так і дійте. Сумнівно, що кулінари помиляються у своїх рекомендаціях.
У процесі приготування котлет важливо пам’ятати, що курячий і рибний фарш слід обсмажувати протягом 6-8 хвилин, тоді як свинячий і яловичий потребують 20-25 хвилин для досягнення готовності.
Також червоні види м'яса рекомендується гасити після обсмажування.
Якщо ви готуєте котлети в мультиварці, їх приготування займе менше часу.