Як створити ароматний та м'який бісквітний торт: детальний рецепт від популярного шеф-кухаря.
На створення цього торта знадобиться приблизно 40 хвилин.
Бісквіт "Вікторія" є популярним десертом, який зазвичай подають, змащуючи його ягодами або ніжним вершковим кремом. Незважаючи на свою простоту в приготуванні, цей торт завжди вражає своїм елегантним смаком.
"Це бісквіт Вікторії, який я готую десятиліттями... Я не раджу готувати його заздалегідь, оскільки він швидко черствіє. Як і у випадку з багатьма простими задоволеннями, просто насолоджуйтесь ним зараз", - каже ресторанний критик та кухар Нігелла Лоусон.
Цей рецепт дозволяє приготувати від восьми до десяти порцій. Для його реалізації вам знадобляться:
Також для начинки вам знадобиться малинове варення без кісточок (75 г), свіжа малина (10 г) та жирні вершки (150 мл).
Розігрійте духовку до 180°C (160°C з вентилятором). Змастіть форму олією та викладіть її пергаментним папером.
Спочатку збийте масло з цукром до утворення легкого і пухнастого крему. Додайте ванільний екстракт і ретельно перемішайте. В окремій ємності об'єднайте борошно, сіль і розпушувач. Потім вбийте перше яйце у масляну суміш з цукром, додайте одну столову ложку борошняної суміші і продовжуйте в такому ж дусі, поки не використаєте всі яйця. Поступово введіть залишок борошна та додайте молоко.
Тісто розділіть між двома формами і випікайте 20-25 хвилин. Залиште остигати у формі на 10 хвилин і потім перекладіть на решітку. Коли коржі повністю охолонуть. На нижній корж викладіть джем. Зверху нга нього покладіть малину і трохи притисніть виделкою. Накрийте ягідну начинку збитими вершками і другим коржем. Для прикрашання можна використати цукрову пудру.
Раніше інформаційне агентство УНІАН ділилося рецептом приготування масляного крему, який стане ідеальним вибором для начинки капкейків та оздоблення святкових тортів.
Також можна приготувати булочки, які подають у Букінгемському палаці.