Яблучні деруни: кулінарний експерт поділилася легким рецептом для смачного ранку.
Яблучні деруни є чудовим вибором для сніданку в осінній ранок, оскільки їх легко і швидко приготувати, а результат завжди вражає своїм смаком.
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася цим рецептом на своїй Instagram-сторінці.
"Легкий у приготуванні, проте надзвичайно смачний осінній сніданок", - зазначає шеф-кухар.
Щоб приготувати яблучні деруни, нам потрібні наступні складові:
Шеф-кухар зазначила, що приготувала яблучні деруни без додавання цукру. Якщо яблука мають природну солодкість, страва виходить надзвичайно смачною.
Яблука обчищаємо від шкірки і на великій терці натираємо, а серцевину викидаємо. В результаті повинно вийти близько 300 г натертого яблучного м'якуша.
У мисці з натертими яблуками з'єднуємо яйце, кілька краплин лимонного соку, борошно, дрібку кориці і ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси.
Приготуємо яблучні деруни, розігріваючи сковороду з невеликою порцією олії. Викладаємо яблучну масу за допомогою столової ложки. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін. Найсмачніше подавати їх зі сметаною.
Раніше фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко також поділилася своїм рецептом яблучних дерунів. Нам знадобиться 4 середніх яблука, 1 яйце, 2 ст.л. манної крупи, 2 ст.л. борошна, 20 г цукру, дрібка солі та 0,5 ч.л. кориці.
У всьому таємниця криється в соусі: шеф-кухар продемонстрував, як правильно приготувати смачну картоплю.
Улюблений десерт осені: простий рецепт яблучного пирога з ароматом кориці.