Делікатно та надзвичайно корисно: смачна вечеря з гарбуза, що сподобається всій родині.

Страви з гарбуза набули популярності цієї осені, тож кулінарки винаходять все нові рецепти для приготування цього, без сумніву, українського овоча.

Своєрідне бачення цього страви представила молода українська блогерка Яна, яка потішила близьких та друзів незвичайною печенею, запеченою в гарбузі. У її рецепті гарбуз виконує роль не лише посуду, а й смачного компонента страви!

Інгредієнти дівчина пропонує обирати на свій смак, проте орієнтуватись на запропонований перелік:

Приготування

Гарбуз розрізаємо його на дві частини, формуючи основу і "шапочку". Видаляємо нутрощі, залишивши трохи для начинки, і акуратно зменшуємо товщину стінок ложкою. Гарбуз стане ідеальною "формою" для вашої страви.

Для начинки на розігрітій сковороді (або в сотейнику) обсмажуємо цибулю та моркву до рум'яного золотистого кольору. Додаємо м'ясо, картоплю, перець, все порізане на невеликі кубики. Тушкуємо до напівготовності, і лише за 10 хвилин до кінця додаємо гриби для аромату та текстури.

Змащуємо внутрішню частину гарбуза олією, заповнюємо його гарячою начинкою, накриваємо "кришкою" і відправляємо в духовку. Готуємо близько години при температурі 200 °C. За 10 хвилин до завершення випічки посипаємо начинку тертим сиром, щоб отримати апетитну золотисту скоринку.

Порада: виносьте страву на стіл просто у гарбузі -- це справжня кулінарна сенсація, яка закарбується у пам'яті надовго!

Якщо ж ви не вживаєте м'яса, можете скористатися рецептом гарбуза, запеченого з нутом і кіноа.

Related posts