Рецепт рогаликів з яблуками: як приготувати ніжне тісто для смачних рогаликів | Кулінарні новини | FoodOboz
Яблучні рогалики - це випічка, яка відлунює спогадами з дитинства. Ми всі захоплювалися цими хлібними ласощами завдяки їх ароматній начинці та надзвичайно легкому тісту.
Фудблогерка з ніком o stadnyk в TikTok вирішила нагадати, як готуються рогалики. Вона запропонувала рецепт, за яким тісто завжди вийде вдалим, а начинка - смачною та ароматною.
Інгредієнти для тіста
Складники для фаршування
Метод приготування
1.Тепле молоко поєднуємо з дріжджами та цукором. Залишаємо на 5 хвилин.
2. Вводимо яйця, сіль та просіяне борошно. Замішуємо тісто, що має легку липкість.
3. Додаємо м'яке вершкове масло та ще раз замішуємо.
4. Покриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на одну годину.
5. Поки що займемося приготуванням начинки. Яблука нарізаємо кубиками і обсмажуємо їх на сковороді з вершковим маслом протягом 10 хвилин.
6. Додаємо цукор та корицю.
7. Тісто розділяємо на три рівні частини, кожну з яких розкочуємо у пласт, товщиною 4 мм та розрізаємо на 8 частин.
8. Викладаємо начинку, формуємо рогалики та розміщуємо їх на деко, застелене пергаментом. Залишаємо на 15 хвилин для відпочинку.
9. Перед тим як випікати, змащуємо поверхню яйцем і посипаємо цукром.
10. Випікаємо при 180 градусах протягом 25-35 хвилин.
На OBOZ.UA можна знайти безліч різноманітних рецептів із яблуками: