Легкий спосіб приготування кабачкової ікри: завжди отримуєте ніжний і смачний результат.
Кабачкова ікра - це ніжна та апетитна овочева страва, яку можна смакувати відразу або заготовити на зимовий період, щоб в холодні місяці насолоджуватися ароматами літа.
Відомий фудблогер і автор книги "Твої найкращі рецепти", Тетяна Юшина, поділилася рецептом неймовірно смачної кабачкової ікри, яка змусить вас забути про всі інші варіанти.
Складові для приготування кабачкової пасти:
А якщо будете закривати кабачкову ікру на зиму, то додатково знадобиться ще 2-3 ст.л. оцту 9%.
"Щоб приготувати ікру, вам знадобиться каструля з товстим дном. Якщо ж такої каструлі немає, рекомендується спочатку обсмажити овочі окремо, а потім з’єднати їх і тушкувати в звичайній каструлі," - поділилася своїм досвідом блогерка.
Цибулю та кабачки ріжемо на довільні шматочки, а моркву трьом на великій тертці.
Спершу обсмажуємо на олії цибулю до мʼякості. Слідом додаємо моркву та ще трохи обсмажуємо. Додаємо кабачки, ще трохи обсмажуємо, солимо. Після цього кабачки почнуть випускати сік і тушкуватися, накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні приблизно 40-60 хвилин, періодично помішуючи.
Готову овочеву масу перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо цукор, томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп, перець, а також за необхідності ще солі. Знову ставимо кабачкову ікру на вогонь і тушкуємо ще 15-25 хвилин під кришкою.
Перекладаємо кабачкову ікру у попередньо стерилізовані банки, щільно закриваємо їх кришками, обгортаємо та залишаємо для охолодження. Таку ікру можна зберігати в холодильнику до року. Якщо ж плануєте зберігати ікру в підвалі або коморі, не забудьте за 5 хвилин до завершення приготування додати до неї оцет.
Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф".
Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий.