Не забудьте звернути увагу на етикетку: виробники вказали на п’ять причин, які можуть погіршити якість оливкової олії.

Оливкова олія є важливим джерелом антиоксидантів та корисних жирів. Щоб обрати якісний продукт, виробники поділилися порадами про те, чого слід уникати при використанні оливкової олії, а також на які деталі варто звертати увагу під час покупок у магазині.

На думку Скайлера Мейпса з США, є певні аспекти, яких варто уникати під час придбання, зберігання та використання цього продукту.

Попри те, що оливкова олія є надзвичайно багатофункціональним інгредієнтом, який ідеально підходить для приготування салатів, жаріння та різноманітних страв, її можна легко зіпсувати.

Краще уникати купівлі оливкової олії в пластикових упаковках. Такі продукти часто мають значно нижчу ціну в супермаркетах. Однак, варто пам'ятати, що пластик не лише негативно впливає на навколишнє середовище, але й може спотворювати смакові якості олії.

Ось ще одна корисна рекомендація від Скайлер: уникайте покупки оливкової олії в повністю прозорих скляних контейнерах. Це зумовлено тим, що олія дуже чутлива до окислення, коли піддається прямому сонячному світлу. Таким чином, оливкова олія в такому пакуванні швидше втратить свої смакові якості і стане гіркою.

Мейпс також дала пораду про те, де потрібно зберігати оливкову олію, щоб продукт не зіпсувався. Вона вказує, що теплі місця, як-от біля мікрохвильової печі або плити, не підходять, тому що вона піддається впливу високих температур. Через це оливкова олія також швидше псується, її смак погіршується.

Коли ви купуєте оливкову олію в магазині, важливо ретельно оглянути етикетку. Якщо на ній зазначено кілька джерел або країн, це може свідчити про те, що продукт не зовсім "чистий". Багато виробників вказують, що їхня олія походить з конкретного регіону Італії, однак, перевернувши пляшку, ви можете виявити, що вона насправді містить олію з чотирьох різних країн.

Скайлер впевнена, що не варто купувати оливкову олію від відомих брендів, адже невеликі виробники мають кращу можливість контролювати як самі дерева, так і весь процес виготовлення олії.

Related posts