Чому кухарі використовують молоко в рецепті тушкованої капусти: ви, напевно, про це не здогадувалися!
Який продукт допоможеenhance аромат і смак капусти?
Тушкована капуста є корисною, смачною, бюджетною стравою, яка ще й готується дуже швидко. Завдяки цьому вона завоювала популярність серед багатьох українців. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Професійні кухарі під час приготування капусти часто додають до неї такий незвичний інгредієнт, як молоко, і мало хто знає, навіщо вони це роблять.
Навіщо додають молоко до капусти, коли її тушкують
Удосконалення аромату
Напевно, багатьом знайомий той особливий аромат тушкованої капусти. Хоча він і не впливає на смакові властивості страви, проте може зменшувати апетит. Саме з цієї причини, щоб зменшити цей "небажаний ефект", під час тушкування капусти рекомендується додавати молоко.
М'якшення капусти
Капуста може залишатися достатньо твердою навіть після тушкування. Додавання молока в цьому разі значно пом'якшить її, помітно підвищить якість страви.
Оригінальний спосіб приготування тушкованої капусти з використанням молока.
Складові:
Приготуємо тушковану капусту.
Подрібніть капусту якомога тонше. Цибулю наріжте напівкругами, а моркву потріть на грубій терці.
На рослинному маслі підсмажте цибулю до прозорості, потім введіть терту моркву. Коли овочі отримають золотистий колір, додайте капусту, сіль та перець, а також влийте трохи молока.
Змішайте всі інгредієнти й готуйте під кришкою на середньому вогні близько 10 хвилин. Наприкінці додайте прянощі та зелень, після чого ретельно перемішайте капусту ще раз і зніміть з вогню.
Для тушкованої капусти підійде молоко з будь-яким показником жирності. В кінці тушкування можна додати також невеликий шматок вершкового масла, воно зробить страву ніжною і ситною.