Економія електрики на кухні: ці поширені помилки допускає практично кожен.

Прості способи зробити житло енергоефективнішим

Як відомо, кухня є однією з найбільш енергоємних зон у домі в порівнянні з іншими приміщеннями. Потужні електроприлади, такі як духовки та холодильники, а також різноманітні малогабаритні пристрої, можуть значно збільшити споживання електрики, якщо їх використовувати неналежним чином.

Якщо ви прагнете знизити споживання електроенергії на кухні, варто уникати певних поширених помилок. Давайте розглянемо їх детальніше.

Зазвичай під час приготування страв господарі заздалегідь включають електричну духовку, щоб прогрілася. Справді, у деяких рецептах є рекомендація ставити продукти у розігріту духовку. Ніжне тісто, таке як бісквіт, заварне тісто або суфле, необхідно ставити в духовку, щоб зберегти пишну консистенцію і не зруйнувати її.

У деяких ситуаціях можна обійтись без попереднього нагріву. Це дозволить вам зекономити до 20% електричної енергії, стверджує Utopia.

Великою мірою енергію на кухні витрачає посудомийна машина. Зменшити витрати можливо, якщо внести деякі корективи у свої звички користування цим пристроєм.

Зверніть увагу на положення холодильника. Мало хто замислюється про це, коли облаштовує свою кухню, але залежно від того, наскільки близько ваш холодильник перебуває до джерел тепла, тим більше роботи йому доводиться виконувати. По можливості пристрій не слід розміщувати поруч з обігрівачем. Прямі сонячні промені та безпосередня близькість до плити та духовки також знижують енергоефективність.

Ще одна популярна помилка у використанні холодильника - встановлення дуже низької температури. Регулятор температури зазвичай видає значення від 1 (прохолодно) до 6 або 7 (дуже холодно). Той, хто думає, що рівень 3 або 4 -- це ідеальна золота середина, помиляється. Фактично, в більшості випадків достатньо рівнів 1 або 2. Це відповідає приблизно 7 градусів Цельсія у середині холодильника.

Перевірити, чи правильна температура у холодильнику, можна за допомогою вершкового масла. Якщо при натисканні на нього не залишається вм'ятини, то температура надто низька.

Одним з найбільш часто застосовуваних приладів на кухні є електрочайник. Його використання можна зробити більш економічним, якщо дотримуватися кількох простих порад:

Раніше "Телеграф" розповідав, як скоротити витрати води та електроенергії під час прання. Це просто та доступно кожному.

Related posts